Segueix

 
 

Codi ètic Mares Doules

Per fer-se sòcia

 

Qui som

L'Associació de Mares Doules  va neixer l'any 2007  i es la primera associació espanyola de Doules.

Actualment  està formada per més de 80 sòcies de tota Espanya.Estan formades en la primera formació de Doules d'Espanya, en la qual durant nou mesos i amb més de 136 hores lectives (teòriques, pràctiques i tutorials) aprenen amb especialistes del neixement, la criança i el doulatge de prestigi internacional.

Es la primera associació d'àmbit estatal amb un codi étic que delimita el marc d'actuació i la filosofía del treball de tota Mare Doula.

El nostre objectiu és crear una xarxa estatal de suport i aprenentage mutu per poder oferir l'acompanyament necessari, en qualsevol punt del país, a totes les famílies, des del convencimient que cada naixement , cada  criança respectada i plena d'amor contribuiex a crear un món millor.

Què significa per a les Mares Doules promoure una millor acollida per als futurs bebès?

El que li ocorrer al bebè durant l'embaràs, part i primer any de vida (edat primal) influeix en la seva salut física, emocional, psicològica i en tots els seus estadis evolutius fins l'edat adulta. La percepció que el bebè té del món i de la vida durant aquesta etapa condiciona la seva adaptabilitat futura i depen en gran mesura del benestar de la mare i el vincle que estableixi amb ella.

Embaràs, part i els primers anys de vida han   de ser viscuts en un ambient relaxat que transmeti al bebè seguretat i el faci sentir-se estimat , desitjat i respectat.

Què fan les Mares Doules?

 Les Mares Doules són dones formades i preparades per acompanyar la mare i la família durant el despertar de la seva maternitat.

Les Mares Doules centren la seva activitat en el benestar del dia a dia de la  mare-bebè. En cap cas interfereixen en el diagnòstic, el criteri i l'actuació mèdica o sanitària.

Les Mares Doules ofereixen una atenció personalitzada i adaptada a les necessitats concretes de cada dona segons la seva situació, els seus propòsits i desitjos.

La Mare Doula ofereix suport i  escolta des del respecte i la confiança i busca  empatitzar amb la mare  que acompanya  durant l'embaràs, en el naixement a casa o a l'hospital i en el postpart.

 

Objectius de l'associació

1.- Crear i mantenir una xarxa social de suport a les dones que ho sol·licitin entorn a la maternitat: embaràs, part, postpart i criança.

2.- Oferir a les dones i el seu entorn familiar un servei de qualitat avalat per:

  • membres de l'associació formades per professionals de contrastada experiència i especialitzats en el naixement,embaràs, part,  postpart i criança.

  • la firma d'un còdi ètic unificat per totes les sòcies, en el qual s'estableix el compromís ineludible amb els professionals de la salut, amb les famílies i amb les altres Mares Doules.

3.- Afavorir que tota dona que ho requereixi i ho demani, pugui comunicar-se amb  la seva  sabiesa interna i que aquesta sigui  la seva guia en la maternitat i l'ajudi en  prendre decisions  vitals  que li permetin assumir  les responsabilitats que li corresponen a ella i poder viure  aquests moments lo millor possible.